Militarii romani care au fost raniti in Irak si Afganistan participa pentru prima data la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto. Lotul este alcatuit din 15 militari. 

Lotul Romaniei de la Jocurile Paralimpice Invictus este sustinut de Printul Charles, care a donat suma necesara pentru achizitionarea unei proteze pentru sprint si a doua biciclete speciale pentru trei dintre militari.

Invictus Team Romania a plecat astazi la Jocurile Invictus de la Toronto, impreuna cu familiile si antrenorul.

"Romania va fi reprezentata la Toronto de 15 militari raniti sportivi, care vor participa la sase discipline sportive individuale - tir cu arcul, atletism, canotaj in sala la simulator, haltere, ciclism si inot. La acestea se adauga, ca sport de echipa, volei din pozitia sezand", a scris Ministerul Apararii Nationale, pe pagina oficiala de Facebook.


"Invictus Games" este un eveniment sportiv dedicat militarilor raniti in teatrele de operatii sau in cadrul actiunilor militare interne. La Jocurile Paralimpice din Toronto vor participa 550 de concurenti din 17 tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.