Un italian suspectat ca in urma cu opt ani a atacat o masina de transport valori in Pasul Gutai din care a furat bani si armele paznicilor pe care i-a incuiat inauntru a fost trimis in judecata, vineri, pentru lipsire de libertate, talharie calificata si alte infractiuni. Alti doi barbati implicati in dosar au fost trimisi in judecata inca din 2010.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a lui Arzu Sergio, cetatean italian, sub aspectul savarsirii infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal, talharie calificata, uzurpare de calitati oficiale, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si tainuire.

Procurorii au stabilit ca, in septembrie 2009, Arzu Sergio impreuna cu alte persoane, dintre care doua trimise in judecata in 2010, toti mascati, utilizand patru autoturisme despre care stiau ca sunt sustrase si avand asupra lor echipamente cu aparenta unor uniforme caracteristice politistilor din cadrul formatiunilor speciale de interventie, precum si arme letale automate, au urmarit si oprit in trafic, in Pasul Gutai, judetul Maramures, prin simularea unui filtru, o autospeciala de transport valori, scrie News.ro.

”Ulterior, i-au dezarmat pe ocupantii autoutilitarei, iar prin acte de violenta si sub amenintarea armei i-au obligat pe acestia sa le predea autospeciala, iar din compartimentul tezaur au sustras cinci saci in care se afla suma de 2.630.000 lei si 2.000 de euro, dupa care i-au inchis pe cei trei angajati in compartimentul tezaur al autospecialei si au parasit locul faptei”
, anunta procurorii.

Acestia au dispus si au efectuat mai multe expertize si constatari biocriminalistice, precum si fizico-chimice, pentru clarificarea situatiei de fapt.

Pe parcursul cercetarilor procurorii au beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia de Investigatii Criminale, precum si ai Serviciului de Investigatii Criminale Maramures.

Dosarul a fost inaintat Judecatoriei Sighetu Marmatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.