Social 29 August 2017 15:29
Mai multe produse expirate de cel putin doua saptamani au fost gasite de inspectorii de la Protectia Consumatorilor la unitati de alimentatie publica din Satul de Vacanta din Mamaia, fiind aplicate patru amenzi in valoare de 40.000 de lei. O unitatea fost inchisa temporar si s-au retras de la comercializare aproximativ 170 de kilograme de produse alimentare.

Potrivit unui comunicat al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, echipe de comisari din cadrul structurii “ANPC- Comandament Litoral 2017” au efectuat cinci actiuni de control la unitati de alimentatie publica din Satul de Vacanta din Mamaia.

In urma verificarilor, s-au gasit mici din carne de porc, expirati din 13 si 14 august, pulpa de porc fara os degresata, expirata din 20 august, jumatati din piept de pui dezosat, care aveau data limita de consum depasita din 25 august si pastrama de oaie, expirata din 27 iulie.

Totodata, echipele de control au mai gasit mici si carne de diferite sortimente fara elemente de identificare, neputandu-se stabili termenul de valabilitate.

Comisarii de la Protectia Consumatorilor au mai constat abateri de informare, deoarece in meniu nu erau specificate in mod distinct ingredientele cu posibil efect alergen, dar si spatii frigorifice in care graficele de monitorizare a temperaturilor nu erau completate la zi, scrie News.ro.

Echipele de control au retras de la comercializare 168,5 kilograme de produse alimentare, in valoare de aproape 2.000 de lei.

Pentru neregulile constatate, comisarii au aplicat patru amenzi, in valoare de 39.000 de lei, si doua avertismente, iar o unitate a fost inchisa temporar pana la remedierea deficientelor constatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.