Social 23 Iulie 2017 11:39
Pasajul Piata Sudului este inaugurat duminica, de la ora 12:00, de catre primarul Capitalei Gabriela Firea.

Este unul dintre proiectele pentru care Primaria a obtinut finantare europeana. Lucrarile urmau sa fie terminate pana la sfarsitul anului 2015, dar CGMB s-a vazut nevoit sa prelungeasca si sa aloce sume aditionale, de la bugetul local.

"Nu este singura investitie, singura lucrare derulata de Primaria Capitalei unde greselile au pornit chiar din faza de proiectare. (La pasajul de la Piata Sudului — n.r.) nu s-au luat în calcul eventualele utilitati care sunt in zona respectiva si aici amintesc apa, canal, gaze, energie electrica", a spus Razvan Sava, primarul interimar în februarie 2016.

In aceeasi perioada, Primaria Capitalei a informat ca s-a realizat 40% din proiect, iar anul acesta, pe 10 iunie, in urma unei vizite efectuate pe santier, Gabriela Firea declara ca lucrarile sunt realizate in proportie de 60%.

"S-au facut greseli de catre toti cei implicati. Trebuie sa invatam din aceste greseli si sa nu le repetam. Furnizorii de utilitati nu au stiut exact care sunt traseele cablurilor si tevilor, Primaria nu a urmarit indeaproape lucrarile, iar constructorul a asteptat pana s-au deviat toate utilitatile, nu s-a avansat cu alte lucrari", preciza edilul general, potrivit agerpres.ro.

La finalul lunii martie, Gabriela Firea a precizat ca, daca in termen de zece zile nu primeste un grafic accelerat al lucrarilor si un termen de finalizare, e decisa sa rezilieze contractul cu constructorul: Asocierea Astaldi SPA - Euroconstruct Trading 89 SRL - RCV Global Group SRL.

Pe 6 aprilie, primarul Capitalei a comentat decizia constructorului de a merge in instanta, considerand ca primaria nu este obligata sa plateasca o factura nejustificata.

Citeste si:
Ședință CGMB: 380 de milioane de lei pentru subvenționarea...
Ședință CGMB: 380 de milioane...

"Exista o suma, in jur la 25 milioane de euro, 59% plati indirecte pe care dumnealor pretind ca Primaria sa o plateasca. Primaria nu are cum sa plateasca acea suma, pentru ca este nejustificata. Și au mers in instanta. Eu nu pot sa anticipez ce va spune o instanta, dar nu cred ca vreo instanta din Romania va obliga o primarie sa plateasca o factura nejustificata si care nu a fost prevazuta in contract. Și pe urma vine Curtea de Conturi si spune: Stati putin, domnilor directori, doamna primar, pai de ce ati platit ceva ce este nejustificat?", a precizat Firea, la momentul respectiv, pentru Antena 3.

In 28 aprilie, constructorii anuntau redeschiderea circulatiei pe un fir al pasajului, iar pe 5 mai, Primaria Municipiului Bucuresti a precizat ca pasajul rutier de la Piata Sudului va fi terminat pana la data de 28 iulie, potrivit asigurarilor oferite de constructor.

Citeste si:
Ce i-a cerut Gabriela Firea lui Marcel Ciolacu pentru a-și da...
Ce i-a cerut Gabriela Firea...

Pasajul Piata Sudului este necesar pentru fluidizarea traficului pe directia inelului principal si pe arterele adiacente inelului median al municipiului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.