Social 4 Iulie 2017 18:22 de Clara Vacaru
Sectia pentru procurori a CSM a avizat marti revocarea procurorilor Doru Tulus si Mihaela Moraru Iorga de la DNA, conform solicitarii adresate de catre sefa DNA Laura Codruta Kovesi.

Decizia a fost luata dupa audierea celor doi in sedinta secreta.

Tulus a declarat la iesirea de la DNA ca nu el este cel care a facut publice inregistrarile cu sefa DNA, ca aceasta nu l-a "iubit" niciodata si ca in ultimul an DNA a devenit o caricatura.

La randul sau, Laura Codruta Kovesi a declarat ca motivele cererii de revocare sunt legate de doua dosare aflate in curs de investigare la DNA.

Procurorul Doru Tulus a declarat, marti, la iesirea de la CSM, unde a fost audiat in cazul cererii de revocare formulate impotriva sa de catre sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, ca aceasta nu l-a iubit niciodata, ca "epurarile din DNA se fac pe criterii subiective" si ca in ultimul an Directia Nationala Anticoruptie a ajuns o "caricatura".

Intrebat daca el a facut acele inregistrari de la sedinta cu procurorul sef al DNA, Tulus a negat: "Nu, categoric".

Procurorul Tulus a mai spus ca Laura Coduta Kovesi nu l-a "iubit foarte tare niciodata, dar dupa aparitia acelor inregistrari in presa a inceput sa epureze pe criterii exclusiv subiective".

"Atata umilinta n-am suportat, lucrez de 23 de ani in DNA", a mai spus Doru Tulus, sustinand ca "de un an, DNA a ajuns o caricatura."

"Mie nu mi-a dat nimeni niciodata comanda, nici doamna Kovesi si nimeni altcineva. O sa fac o cerere la Parchet si o sa actionam in instanta. (...) De un an de zile, fara sa avem niciun fel de vina, nu noi 3, noi toti, nici nu repet ce scandaluri se poarta. Am ajuns o caricatura", a afirmat Doru Tulus.

In ceea ce priveste activitatea DNA, Tulus a spus: "Uitati-va pe site, uitati-va ce mai iese, ce se mai condamna. Nu au mai fost dosare mari".

Atat el, cat si procuroarea Mihaela Iogra au sustinut ca in sedinta CSM nu li s-a acceptat solicitarea privind stabilirea unui termen la care sa aduca documentele privind acuzatiile aduse.

Citeste si:
Handbal: CSM Slatina a bifat a doua victorie la Cupa Slatina
Handbal: CSM Slatina a bifat...

Directia Nationala Anticoruptie preciza, intr-un raspuns transmis la solicitarea News.ro, ca procurorii Doru Tulus si Mihaela Moraru Iorga, pentru care sefa institutiei a cerut revocarea in 29 iunie, nu mai indeplinesc conditia bunei reputatii pentru a fi procurori in cadrul DNA, asa cum rezulta din Codul Deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Lui Moraru Iorga i se reproseaza ca nu a inregistrat un denunt conform procedurilor legale, iar lui Tulus ca a solutionat dosare in care era implicata o persoana cu care avea "raporturi civile", ceea ce i-ar fi afectat impartialitatea. De asemenea, Parchetul General a dispus joi incetarea delegarii celor doi procurori pe functii de sefi de serviciu in cadrul DNA.

Scandalul in DNA a izbucnit dupa aparitia in presa a inregistrarilor cu Laura Codruta Kovesi la o intalnirea cu procurorii DNA.

Citeste si:
Medic de la Institutul Oncologic, reținut după ce a cerut mită...
Medic de la Institutul...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.