Social 30 Iunie 2017 14:59
Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat vineri o hotarare potrivit careia vor fi implementate 30 de module de statii de alimentare pentru automobilele electrice. 

Amendamentul propus de consilierul general ALDE Ion Valentin Voicu si adoptat vineri de CGMB prevede ca modulele vor fi puncte de reincarcare, cu putere inalta pentru autovehicule.

Alte amendamente prevad ca: proprietarii sau administratorii unor spatii comerciale, care pun la dispozitie mai mult e 100 de locuri de parcare trebuie sa instaleze puncte de reincarcare cu putere inalta, pentru cel putin 1% dintre autovehicule. In cazul in care prevederile nu sunt respectate, constituie contraventie si se sanctioneaza cu o amenda intre 3.000 si 5.000 de lei. Sumele incasate din amenzi vor intra in bugetul local al Municipiului Bucuresti si vor fi folosite pentru realizarea proiectelor ce vizeaza reducerea poluarii.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, numarul de masini electrice inmatriculate pe teritoriul tarii este de 299, 187 doar in Bucuresti. "Programul Rabla Plus dedicat achizitiei de masini electrice nu a avut succes in 2016, acest lucru fiind cauzat de preturile ridicate ale acestor masini. In Romania, un astfel de autovehicul costa cel putin 30.000 de euro. Anul 2017 aduce o noua modificare la nivelul achizitiei unei masini ecologice. Toti romanii care vor dori sa cumpere masina noua vor beneficia de sprijin din partea statului. Programul Rabla este modificat, voucherul pentru o masina electrica urmand a fi de 10.000 de euro", se arata in documentul respectiv, noteaza agerpres.ro.

Semnatarii mentioneaza ca o crestere a popularitatii masinilor electrice va duce la scaderea cantitatii de produse petroliere, consumate la nivel global.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.