Social 29 Iunie 2017 16:53
Prima biblioteca de materiale din Europa de Est aduce in fata publicului o colectie de 10.000 de mostre de materiale, dedicata profesionistilor: arhitecti, designeri, ilustratori, artisti plastici etc. 

Biblioteca MATER se va deschide in octombrie 2017, investitia fiind estimata la 250.000 de euro, potrivit stirileprotv.ro.

La aceasta, au contribuit mai multi parteneri importanti, care au preluat o parte dintre costuri, insa, se asteapta o mobilizare de forte, de care se cupa o companie de crowdfunding.

Ce este MATER?

O functiune de care Bucurestiul are nevoie, pentru a dezvolta o cultura a materialelor, atat in randul profesionistilor, cat si in randul amatorilor. Acelasi tip de spatii si-au dovedit utilitate in multe orase mari ale lumii, printre care New York, Milano sau Seoul.

Din ce este alcatuit MATER?

Spatiul de 1000 mp cuprinde trei zone principale: biblioteca (unde pot fi consultate peste 3.000 de materiale, in primul an), sala multifunctionala (cu o capacitate de 120 de persoane; in care se tin conferinte si workshop-uri) si un HUB (spatiu de co-working).

Cum functioneaza?

Potrivit planului de functionare, accesul se face pe baza unui abonament anual, in valoare de 120 de euro pentru profesionisti si gratuit pentru studenti, pe baza carnetului. Accesul include biblioteca, posibilitatea de a folosi mesele de lucru, dar si de a accesa baza de date online, in care sunt inregistrate toate materialele expuse in biblioteca (insotite de fise tehnice si date despre producator si distribuitor).

In ce stadiu se afla proiectul?

Pana in acest moment, echipa a reusit sa igienizeze tot spatiul, sa monteze structurile metalice, peretii de compartimentare si ferestrele. Urmeaza amenajarea interioara, instalatiile sanitare si electrice si completarea mozaicului cu piese noi, imprimate 3D.

MATER Crowdfunding campaign video from MATER on Vimeo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.