Social 27 Iunie 2017 22:22
Exista o serie de meserii considerate rare, printre care se numara: controlor de trafic aerian, somelier sau alpinist utilitar, care ajung sa fie remunerate cu 30.000 de lei, 6.000 sau 4.500 de lei, potrivit unei analize realizate de Smartree.

Unele meserii, pe care le intalnim destul de rar, nu necesita studii superioare. Intre acestea se numara: controlor de trafic aerian, sudor in argon, macaragiu, alpinist utilitar, grefier sau somelier.

“Chiar daca nu este necesar sa ai studii superioare, acestea sunt totusi meserii speciale, care presupun anumite cursuri si calificari. Pentru a ajunge controlor de trafic aerian, in afara examenului de admitere, unul foarte strict, urmeaza o perioada de formare profesionala, specifica acestui domeniu”,
a declarat coodonatorul departamentului de HR din cadrul Smartree, Raluca Penes, potrivit stirileprotv.ro.

Un controlor de trafic aerian porneste de la un salariu de 20.000 de lei, care poate ajunge pana la 30.000 dupa cativa ani de experienta ( de mentionat ca pentru acest post exista un singur angajator in Romania - regia de stat Romatsa).

In cazul macaragiilor sau sudorilor specializati, acestia castiga intre 3.000 si 3.500 de lei pe luna, in timp ce salariul unui somelier poate ajunge chiar la 4.500 de lei.

Studiul arata ca, in topul meseriilor rare care necesita studii superioare se afla: inginer topograf, inginer tehnician aparatura medicala, monitor studii clinice sau inginer geodez si actuar. Pentru acestia, salariul poate ajunge pana la 3.000 de lei pe luna.

“Unele dintre aceste meserii sunt rare prin natura lor, piata locurilor de munca fiind una nu foarte ofertanta, asa cum este cazul inginerilor in topografie sau a celor geodezi. Insa, in cazul joburilor de actuar, piata se confrunta cu o lipsa de specialisti”
, a precizat Penes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.