Social 21 Iunie 2017 18:01
Peste 200 de studenti au protestat astazi in fata Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi, din cauza maririi taxei de scolarizare cu 25%. 

Stundentii deplang mizeria din toalete, precum si dotarea precara a laboratoarelor sau furturile din universitate.

Conducerea spune ca taxele se vor mari din toamna si promit ca problemele ridicate de studenti se vor rezolva pe parcursul anului universitar urmator.

Studentii se plang ca nu au fost consultati cu privire la decizia de marire a taxei de la 6.000 la 7.500 de lei.

"Studentii nu vor majorarea taxelor, vor ca actul educational sa fie de calitate, se doreste suplimentarea materialelor de studiu, cadavrele lipsesc, instalatia de la institutul de anatomie trebuie pusa pe picioare. Majorarea taxelor scolare afecteaza 58 % dintre studenti", a declarat Brandusa Lungu, Liga Studentilor, potrivit stirileprotv.ro.

"Am venit cu hartia igienica, n-avem sapun, apoi sunt o gramada de abuzuri, in sensul ca am semnat un contract in care ni se spune ca vom avea aceeasi taxa pe toti cei 6 ani de studiu", a spus Ioana Carneala, studenta.

"Vestiarele sunt insalubre si nu ne ofera siguranta, multi colegi au fost jefuiti in aceste vestiare, au plecat acasa in papuci de spital si in halate in plina iarna", Radu Averescu, student.

Conducerea universitatii respinge acuzatiile: "Dupa cum stiti taxa noastra era de 6000 de lei, cand deja la Bucuresti de 3 ani este 9000, la Cluj 8100 si la Targu Mures si Craiova 8000. Acest demers, domnul rector a vrut sa-l intreprinda de anul trecut", a declarat prof.dr. Luminita Iancu, prorector UMF Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.