Social 10 Iunie 2017 23:47 de Clara Vacaru
 Politistul Marian Godina a postat pe contul sau de Facebook imagini in care politistul lovit de Cristian Boureanu riposteaza si ii da acestuia un pumn, comentariul lui Godina fiind ca reactia colegului sau a fost "proportionala si corecta" si ca "asa trebuia raspuns".

"Pentru cei care spuneau ca politistul nu a avut nicio reactie si ca a fost prea bland. Urmariti finalul. A avut reactie sau nu? Eu zic ca a fost o reactie proportionala si corecta. Mie, unul, mi-a facut ziua mai frumoasa. Bravo, colegule! Asa trebuia raspuns!", scrie Godina, postand imagini din seara incidentului in care a fost implicat fostul parlamentar Boureanu.


Ulterior, Marian Godina a explicat care este procedura intr-un astfel de caz: "Din procedura de imobilizare a persoanelor. Pentru infrangerea actiunilor agresive si imobilizarea persoanelor turbu­lente se folosesc procedeele specifice luptei corp la corp; se pot aplica si LOVITURI CU PUMNUL, mainile si picioarele, genunchii, coatele si alte parti ale corpului. Se evita aplicarea loviturilor in zone vitale si cu o intensitate exa­ge­rata, de natura a provoca vatamarea grava a integritatii corporale ori moar­tea persoanelor. Forta fizica si procedeele de lupta corp la corp se folosesc numai dupa so­marea celor care se manifesta violent, de a inceta actiunea agresiva si de a se supune cererii indreptatite a politistului folosind formula: „POLI­TIA, INCETATI!”. NU ESTE NECESARA SOMATIA in cazul in care politistul este atacat PRIN SURPRINDERE sau integritatea corporala sau viata vreunei persoane este pusa in pericol imediat".

Cristian Boureanu a lovit un politist in zona inghinala

Cristian Boureanu a fost arestat preventiv sambata, pentru ultraj, dupa ce, in 9 iunie, a insultat si lovit politisti care au oprit in trafic masina in care se afla ca pasager. El a fost audiat timp de opt ore si, potrivit unor surse, ar fi invocat stari de amnezie.

Procurorii mentionau in referatul cu propunerea de arestare a lui Boureanu ca vineri, in jurul orei 01:30, masina in care fostul deputat se afla ca pasager, pe locul din dreapta-fata, a fost oprita in trafic de un echipaj de politie rutiera pe bulevardul Aviatorilor, in zona restaurantului Pescarus.

Potrivit procurorilor, Cristian Boureanu "s-a manifestat violent la momentul solicitarii documentelor de identitate de catre un agent de politie din cadrul DGPMB – Brigada Rutiera, in sensul ca l-a amenintat, i-a prins degetele mainii drepte prin inchiderea portierei autoturismului, i-a rupt camasa uniformei de serviciu si l-a lovit cu genunchiul in zona inghinala, provocandu-i leziuni traumatice care pot necesita un numar de 7-8 zile de ingrijiri medicale".

Cristian Boureanu a fost dus la audieri vineri, in jurul orei 16.00, dupa ce a fost externat de la Spitalul "Floreasca" din Capitala, unde a fost dus in noaptea de joi spre vineri, avand un traumatism cranio-cerebral si o fractura de sinus maxilar, afirmau surse medicale.

Citeste si:
VIDEO Un fan a încercat să îi fure ceasul lui Abi Talent. Ce a...
VIDEO Un fan a încercat să îi...

De asemenea, la Spitalul "Floreasca" a ajuns si un politist implicat in incident, care insa nu a necesitat internarea. Cristian Boureanu a mai fost implicat intr-un incident in septembrie 2016, cand si-a batut fiica pe strada, fiind cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.