Social 1 Mai 2017 13:04
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca incepand de la 1 mai 2017, cetatenii romani care au detinut, in ultimii 10 ani, o viza de rezidenta temporara in Canada si cei care detin, in prezent, o viza valabila care permite intrarea in SUA (non-immigrant visa) au posibilitatea de a intra in / tranzita Canada, pe calea aerului, in baza unei Autorizatii de Calatorie Electronice (Electronic Travel Authorization – eTA), fara a mai avea nevoie de viza, informeaza euractiv.ro.
"Ministerul Afacerilor Externe mentioneaza ca, in baza eTA, cetatenii romani care se afla in una dintre cele doua situatii mai sus mentionate pot intra, fara vize, pe teritoriul Canadei, pentru o perioada de maxim 6 luni, doar daca scopul sederii este unul din urmatoarele: turism sau vizita (vizitarea rudelor/prietenilor sau prospectarea oportunitatilor de derulare a afacerilor).

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor sa aiba in vedere urmatoarele atentionari:
  • Pentru obtinerea Autorizatiei de Calatorie Electronica accesati in internet acest link
  • Nu aveti nevoie de Autorizatie de Calatorie Electronica daca ati obtinut, deja, o viza de intrare in Canada si aceasta este inca valabila!;
  • Atentie! Eliminarea obligativitatii detinerii unei vize NU se aplica cetatenilor romani care doresc sa munceasca sau sa studieze in Canada. In aceste situatii este necesara, in continuare, obtinerea unei vize, conform reglementarilor canadiene.
  • Obtineti Autorizatie de Calatorie Electronica, in timp util, inainte de a va deplasa spre aeroport!", se arata pe site-ul MAE.
Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.