Potrivit reprezentantilor ISU Iasi, o gravida din comuna Voinesti a nascut in autospeciala de transport victime multiple, care a ajuns cu intarziere din cauza drumului blocat de zapada.

Totodata, reprezentantii ISU au precizat ca o senilata si o ambulanta au plecat catre comuna Dagata, pentru salvarea unei alte femei gravide.

O gravida a nascut in autospeciala de transport victime multiple, asistata de o asistenta. Femeia si copilul au fost adusi la maternitatea din Iasi si se simt bine. O a doua gravida se afla in contractii la Dagata. Au plecat senilata si ambulanta, drumul fiind inaccesibil din cauza zapezii”, a declarat pentru News.ro, Silvia Bolohan, purtatorul de cuvant al ISU Iasi.

Un numar de 12 drumuri judetene din Iasi sunt inchise traficului rutier, din cauza ninsorii si viscolului. Utilajele Directiei de Drumuri Judetene intervin cu opt utilaje de tip autocamioane cu lama, patru incarcatoare frontale si trei autogredere. Este vorba despre DJ 244D Ciortesti- Dolhesti, DJ 244F Mosna-Bohotin, DJ 248A Iasi-Voinesti, DJ 246 Tibanesti-Dagata, DJ 281 Sticlaria-Slobozia, DJ 281C Blagesti-Coasta Magurii, DN 24- Dobrovat, DJ 280D Ruginoasa-Helesteni, DJ 208G Kogalniceni-Oboroceni, DJ 208L Pascani-Miroslovesti, DJ 280 Strunga-Oteleni si DJ 207A Sinesti-Stornesti.

"Pentru soferii care circula pe drumurile judetene in perioada urmatoare este recomandat sa se informeze, in prealabil, la Directia de Administrare a Drumurilor Judetene Iasi, la numarul de telefon 0232 255 961. Se actioneaza in continuare cu echipe mixte cu utilaje pentru curatirea zapezii si largirea carosabilului, dar si pentru inlaturarea copacilor cazuti in cursul noptii pe suprafata carosabila pe unele tronsoane de drum", au precizat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

In judetul Iasi continua sa ninga abundent, iar in unele zone stratul de zapada are jumatate de metru.