Social 29 Martie 2017 12:20
La Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, in finalul acestei saptamani, un numar impresionant de tineri pianisti din intreaga tara, cu varste cuprinse intre 6 si 26 de ani se vor infrunta in cadrul singurei competitii muzicale din Romania, care in afara unor premii in bani, creaza reale oportunitati de afirmare.

Muzicieni din Cluj, Timisoara, Pitesti, Bacau, Ploiesti, Focsani, Galati, Bucuresti, dar si studenti ai unor importante universitati din Olanda si Finlanda vor evolua, pe sapte categorii de varsta, intre 31 martie si 2 aprilie 2017, in fata unui juriu alcatuit din: prof. univ. dr. Vlad Dimulescu – pianist concertist si director al departamentului intrumente cu claviatura din cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, Monica Isacescu – doctor in muzicologie, realizator Radio Romania Muzical si initiatoare a proiectului “Zilele Lipatti” si Sebastian Gheorghiu – director ExcesMusic, director al Festivalului „ICon Arts” si unul dintre cei mai activi organizatori de proiecte culturale din Romania.

Potrivit unui comunicat remis 9am, institutii muzicale importante s-au alaturat acestui demers cultural, iar castigatorul din acet an al Trofeului “Dinu Lipatti”, pe langa premiul de 5000 de lei va fi invitat in stagiunea 2017 - 2018 intr-un turneu de concerte si recitaluri care se va desfasura sub genericul “Drumul spre celebritate”. Astfel portile carierei i se vor deschide.

Evolutiile concurentilor vor fi inregistrate si difuzate pe frecventele nationale ale Radio Romania Cultural, iar gala competitiei, care va avea loc duminca 2 aprilie 2017, de la ora 12, intrarea fiind libera, va fi difuzata live de EnjoyTV pe site-urile: enjoytv.ro si drumulsprecelebritate.wordpress.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.