Social 24 Martie 2017 10:00
Sute de elevi si cadre didactice de la doua licee din Targoviste au fost evacuati, iar cursurile au fost suspendate, vineri dimineata, dupa ce inspectoratele de politie si jandarmi au fost anuntate ca in cele doua unitati de invatamant au fost amplasate bombe. Autoritatile fac verificari in incinta celor doua licee. Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat ca Politia a solicitat sprijinul Serviciului in acest caz.

Update 12:05: Alerta cu bomba a fost falsa, autoritatile care au verificat cele doua cladiri in care functioneaza unitatile de invatamant negasind niciun dispozitiv exploziv. Politistii urmeaza sa identifice persoana care a trimis mesajele privind alarmele.

Update 11.00
- Prefectul judetului Dambovita, Antonel Jijiie, a declarat ca au fost primite doua mesaje privind amplasarea de bombe la Colegiul National ”Constantin Carabela” si la Liceul de Arta ”Balasa Doamna” din Targoviste, in unul dintre acestea mentionandu-se ca la ora 11.00 ”vor fi aruncate in aer cele doua scoli”. Verificarile la Liceul de Arta s-au finalizat, iar niciun dispozitiv exploziv nu a fost gasit.

”La 7.36, negociatorii de la Politie au mers acolo, dar nu era nimeni. Am primit apoi alt mesaj prin care se anunta ca la ora 11.00 vor fi aruncate in aer cele doua scoli, dat fiind ca negociatorii nu sunt seriosi. Nu stim despre ce seriozitate era vorba”, a declarat prefectul.

Sute de elevi si cadre didactice de la Colegiul National ”Constantin Carabella” si Liceul de Arta ”Balasa Doamna” din Targoviste au fost evacuati, iar cursurile au fost suspendate dupa ce persoane neindentificate au anuntat ca in cele doua scoli au fost amplasate bombe.

Surse din administratia locala au declarat pentru News.ro ca alertele au fost primite de Politia Judeteana Dambovita si Inspectoratul de Jandarmi, autoritatile decizand evacuarea de urgenta a elevilor.

La ora transmiterii acestei stiri, echipe pirotehnice fac verificari in incinta cladirilor celor doua scoli, Politia solicitand sprijinul SRI in acest caz.

"Suntem prezenti la un liceu din Targoviste, la solicitarea Politiei. Politia a primit un apel anonim de amenintare cu bomba si ne-a solicitat sprijinul. Suntem la fata locului si intreprindem toate masurile standard", a spus Ovidiu Marincea.

El a venit ulterior cu precizari.

Citeste si:
Atacuri cu bomba la Ierusalim: cel puțin 15 răniți. Prima ipoteză a...
Atacuri cu bomba la...

"Sunt doua licee in aceeasi curte. Nu e niciun elev inauntru, pentru ca nu au mai intrat elevii azi dimineata la cursuri, dat fiind apelul anonim primit de Politie. In acest moment, se verifica ambele cladiri", a adaugat Marincea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.