Seful PSD, Liviu Dragnea, si-ar fi construit reteaua de influenta din ultimii 10 ani si cu ajutorul unui grup de afaceristi din Brazilia, grupul din Cumbuco, in care ar fi fost implicati si doi oameni de afaceri romani, fosti colegi de trupa ai lui Dragnea, din tinerete, scriu jurnalistii de la Rise Project. In replica, presedintele Camerei Deputatilor a negat informatiile si a spus ca, daca cineva ii gaseste proprietati in Brazilia, el le va dona.

Pornind de la sinuciderea lui Costel Comana, patronul Regiotrans, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania si prieten la catarama cu Liviu Dragnea, Rise Project a descoperit pe continentul sud-american un adevarat imperiu cladit de oameni deosebit de apropiati ai liderului PSD.

Unul dintre acestia este Mugurel Gheorghias. Acesta este poreclit „Melcul” si este fost coleg de facultate, coleg de trupa rock de-al sefului PSD si actionar al firmei Tel Drum.

Mugurel Gheorghias a infiintat peste ocean o firma pentru investitii in hoteluri, restaurante si alte imobiliare inca din 2010. El a introdus de cel putin sase ori in Brazilia, in 2010-2011, bani descrisi drept „investitii directe din Romania”.

Costel Comana, milionarul care s-a sinucis, si el a fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea. Si el a infiintat alte doua firme pe malul Atlanticului, cu ajutorul aceluiasi localnic care apare in firma lui Gheorghias.

Citeste intreaga investigatie a jurnalistilor de la Rise Project pe site-ul riseproject.ro.