Social-democratul Constantin Nita a scris joi, pe blogul personal, despre ceea ce se intampla in prezent in PSD, afirmand ca exista o singura „voce” raspunzatoare pentru toate deciziile majore, in timp ce restul „imita si aproba”, iar cine nu se supune este „eliminat din joc”.

„Exista un joc pentru copii numit «Simon says», in traducere «Simon spune/decide/porunceste…» care seamana foarte mult cu ceea ce se intampla in PSD in momentul actual. Exista o singura «voce» raspunzatoare pentru toate deciziile majore. Restul imita si aproba. Cine nu se supune este eliminat din «joc»”, isi incepe postarea Nita.

El sustine ca l-au sunat „multi membri PSD, dar si simpatizanti” care il intreaba ce va face partidul, „din punct de vedere politic, in urmatoarea perioada”.

„Dincolo de criza de imagine prin care trece guvernul si care se poate diminua prin masuri eficiente, PSD se confrunta si cu o criza majora in interiorul partidului. Cum s-a ajuns aici? Este rezultatul managementului politic promovat de actuala conducere, stil care se bazeaza pe decizii in grup restrans. De aici si inabilitatea de a reactiona corespunzator la situatii de criza. Cand nu te consulti cu toti presedintii de organizatii din judet, cand forurile de conducere devin arbitrare, cand biroul permanent se intruneste… ocazional etc., este normal sa nu mai ai capacitatea de reactie. Pierzi contactul cu realitatea. Mai mult, in acest fel reusesti sa transformi un partid de talia PSD intr-un colos cu picioarele de lut. Ii iei toata puterea”, a completat social-democratul.

Constantin Nita sustine ca „un partid este puternic atunci cand exista dezbatere in interiorul sau, libera exprimare, profesionalism si initiativa”.

Grupul de lauda al celor 10-15 din jurul conducerii face mai mult rau decat bine partidului”, considera el.

(...)Sunt membru PSD de peste 20 de ani si am destula experienta pentru a realiza ca partidul nu este pe drumul cel bun. Ultimul lucru de dorit este sa urmeze soarta PNL si PDL care s-au autodistrus lasandu-se controlate de tipul conducatorului unic. Modelul acesta nu este benefic pentru niciun partid. Dauneaza grav pluralismului politic si democratiei. Ideea de unitate nu cred ca a aparut intamplator la oamenii din strada (indiferent de pareri). Doar uniti, de la cel mai mic grup, pana la intreaga Romaniei, putem merge mai departe”, a conchis Constantin Nita.

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

Social-democratul a fost vicepresedinte PSD, presedintele organizatiei din Brasov, deputat si ministru al Energiei in Guvernul Ponta.

In iunie 2016, Constantin Nita a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza ca, atunci cand era ministru al Energiei, a primit de la un om de afaceri 30.000 de euro si peste 300.000 de lei ca sa intervina la primarul unui municipiu pentru atribuirea unui contract.

La alegerile parlamentare din decembrie 2016, el nu s-a mai aflat pe listele PSD.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.