Fotograful Octav Dragan a reusit sa surprinda unul dintre cele mai bune cadre de la protestul din Piata Victoriei de duminica, insa fotografia care a fost vazuta de peste 100.000 de internauti a fost folosita de catre PSD pentru schimba semnificatia manifestarilor din strada. Acesta acuza ca fotografia i-a fost furata.

"ANUNT!!!! O adunatura de oameni din PSD si-au permis sa-mi fure fotografia cu tricolurul luminat si sa-i denatureze mesajul. Ce pot sa fac? Firea si-a sters postarea ceva mai devreme. Sunt prea multi!!!! HOTILOR!!!!!!!!!", scrie fotograful Octav Dragan pe Facebook.

Gabriela Firea a fost cea care a dat startul acestui trend in randul membrilor de partid din mediul online, folosind fotografia cu tricolorul din piata pentru a marca procentajele obtinute de partide la alegerile parlamentare din iarna lui 2016, uitand probabil ca drepturile de autor ii interzic preluarea si editarea unei fotografii fara acordul celui care a facut-o. Firea a sters poza cateva minute mai tarziu, insa capturile de ecran au ramas si au fost raspandite pe internet.

Desi primarul-general al Bucurestiului a sters imaginea de pe contul public de facebook, aceasta a ramas in continuare pe contul ei personal chiar si la ora transmiterii acestei stiri.

Unii internauti relateaza insa ca ar fi imposibil pentru Octav Dragan sa aiba castig de cauza in aceasta privinta, intrucat Facebook e spatiu public, iar tot ce se posteaza poate fi utilizat de catre altcineva. Mai mult, unii si-au aratat sprijinul pentru fotograf prin a-i oferi consiliere juridica gratuita.

In gluma, altii spuneau ca e "destul de nasol pentru PSD daca 45,47% dintre cei din piata protesteaza impotriva hotilor din Guvern" sau ca "Senzational: 45,47 dintre alegatorii PSD vor demisia guvernului! Soc!"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.