Tribunalul Bucuresti a respins definitiv, marti, cererea omului de afaceri Dan Voiculescu de eliberare conditionata si a decis ca acesta sa poata depune o noua solicitare in luna mai.

Instanta a stabilit ca Dan Voiculescu nu poate fi in prezent eliberat conditionat, dar a scurtat cu patru luni termenul la care poate formula o noua cerere, scrie News.ro. Astfel, el va putea face urmatoarea cerere de eliberare conditionata in luna mai.

"Lucrarile realizate de catre petent in perioada detentiei nu sunt de natura a dovedi ca acesta s-a indreptat si poate executa restul pedepsei in stare de libertate. In realitate, petentul nu a facut decat sa profite de carentele legislatiei din domeniu pentru a putea obtine cat mai usor zile castig, urmand astfel a fi liberat mai repede. Printre aceste lacune ale legislatiei, pe care petentul le-a exploatat cu nonsalanta, se numara lipsa unei modalitati concrete de control a activitatii pe care persoanele condamnate le desfasoara in timpul programului de lucru, lipsa unei verificari efective a continutului lucrarii, acordarea aceluiasi numar de zile castig indiferent de tipul de lucrare realizata (judecatorul cauzei reaminteste ca petentul a obtinut 60 de zile castig pentru doua studii la care a lucrat, potrivit tabelului de pontaj, in total patru ore), lipsa unor criterii legale care sa permita comisiei de liberare conditionata sa verifice modalitatea de intocmire a lucrarii si sa refuze acordarea zilelor castig”, se arata in motivarea magistratului de la Judecatoria Sectorului 5.

Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, trebuie sa execute cel putin o treime din pedeapsa de zece ani de inchisoare, primita in dosarul privatizarii ICA, pentru a putea fi propus pentru liberare conditionata. Pana in prezent, Voiculescu a stat in penitenciar doi ani si cinci luni, dar are si zile castig, care se scad din pedeapsa, pentru activitatile la care a participat in penitenciar.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.