Unul dintre supravietuitori, tehnicianul de zbor Erwin Tumiri, a spus ca s-a salvat respectand strict procedurile de securitate, in timp ce restul au intrat in panica, relateza Reuters.

“Multi pasageri s-au ridicat de pe scaune si au inceput sa tipe. Eu am pus o geanta intre picioare si m-am aplecat, asa cum este recomandat”, a povestit el pentru Radio Caracol, din Columbia.

Insotitoarea de bord boliviana Ximena Suarez, o alta supravietuitoare, a declarat ca luminile s-au stins cu mai putin de un minut ca avionul sa se loveasca de munte, scrie News.ro.

Pilotul cursei LaMia Airlines care s-a prabusit in Columbia a anuntat ca avionul ramane fara combustibil si trebuie sa faca o aterizare de urgenta, potrivit copilotului unui alt avion aflat in zona.

Copilotul unei curse Avianca, Juan Sebastian Upegui, le-a spus prietenilor lui ca pilotul LaMia a anuntat turnul de control de la aeroportul din Medellin ca are probleme.

Controlorii de trafic aerian dadusera deja prioritate unui al avion, al VivaColombia, care de asemenea raportase probleme, potrivit lui Upegui.

Dupa ce a anuntat ca nu mai are carburant, pilotul LaMia a spus ca are si probleme cu reteaua electrica, dupa care s-au intrerupt comunicatiile. “SOS, SOS (…). Ajutati-ne sa ajungem la pista (…). Ajutor, ajutor”, a descris Upegui ce a spus pilotul. “Apoi s-a terminat (…). Am inceput toti sa plangem”, a adaugat el.

Anchetatori din Brazilia s-au alaturat celor columbieni pentru a analiza cele doua cutii negre recuperata din epava aeronavei. Miercuri dimineata, echipele de salvare recuperasera toate cadavrele, care urmau sa fie trimise in Brazilia si Bolivia. Toti membrii echipajului erau bolivieni.

Patruzeci si cinci de cadavre au fost identificate, potrivit autoritatilor columbiene.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.