O fetita de doi ani a ajuns in coma alcoolica la Spitalul de Copii din Iasi, dupa ce adultii din jurul ei au hranit-o cu pufuleti imbibati in alcool, pentru a o adormi.

Copila a fost adusa la spital de o ruda, dupa mai bine de 7 ore de la momentul in care a ingerat alcool, cand a inceput să aibă convulsii.

Medicii suspecteaza micutei i s-au dat pufuleti îmbibati in al­cool, ca sa adoarma, practica intalnita des in zonele rurale. Primaria din Lun­gani si Protecţia Copilului din Iasi urmează sa stabilească exact care este statutul si contextul social in care fetita traieste si dacă a fost doar un accident, o neglijenta sau un act voluntar al unui adult care avea copilul in grija.

Fetiţa a fost stabilizată de medici, dar a rămas internată în Clinica de Toxicologie.

"Atunci când a ajuns la noi, era într-o stare gravă, iar analizele au demonstrat că este vorba despre intoxicaţie acută cu alcool etilic. Deşi a ajuns la mai multe ore de la ingestie, a primit tratamentul specific, iar starea este una bună. Va pleca zilele următoare acasă, însă trebuie văzut dacă a fost ceva accidental sau dacă se mai poate repeta. Nu te aştepţi ca la o vârstă aşa de mică să întâlneşti astfel de cazuri", a precizat dr. Tamara So­lange Roşu, medic-şef UPU, potrivit rtv.net.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.