Iata obiceiurile pe care le intreprinzi zilnic, dar care iti pot afecta intelectul, determinand deteriorarea sanatatii creierului tau.

1. Consumul excesiv de zahar. Tuturor ne plac dulciurile, insa, din pacate, zaharul in doze mari poate afecta celulele creierului. In urma cercetarilor, s-a constat ca daca se cosma zahar pe o perioada de o luna si jumatate, activitatea cerebrala incetineste.

2. Fumatul pasiv ar putea creste riscul degradarii functiilor cognitive, scrie csid.ro.

3. Multifunctionalitatea epuizeaza resursele creierului. Daca ne angajam sa facem mai multe lucruri in acelasi timp: trimitem mailuri sau mesaje, lucram si mancam in acelasi timp, pot aparea blocaje. Daca se incearca depasirea a ceea ce, in mod rezonabil, creierul poate intreprinde, mintea se poate bloca din cand in cand, similar modului in care o face si calculatorul, atunci cand incercam sa intram in mai multe programe simultan.

4. Stresul determina reducerea numarului conexiunilor intre neuroni, deteriorand abilitatea de a face fata situatiilor tensionate in viitor, noteaza descopera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.