Materialele de presa privind situatia disperata a familiei care lucreaza 3 zile pentru 14 lei a atras atentia tuturor, insa la o privire mai atenta s-ar putea ca cele relatate sa fie doar niste minciuni.

Jurnalistii de la obiectiv-sm.ro au incercat sa ia legatura cu familia care s-a aflat in celebrul reportaj al publicatiei britanice The Sun, insa s-au izbit de un zid al tacerii profunde. Dupa mai multe verificari, acestia au gasit mai multe lucruri care nu se leaga cu povestea prezentata in materialul conform caruia isi folosesc copiii pentru a asambla jucariile din ouale Kinder.

Pe profilul de facebook al femeii se poate observa cum aceasta poarta 3 inele de aur, iar in casa au un televizor LCD care nu pare a fi chiar extrem de ieftin, semne ca situatia lor economica nu ar fi exact asa cum se relata in The Sun. Pe langa toate acestea se poate observa si faptul ca acestia au efectuat mai multe excursii la mare sau la munte si nu par a fi tristi sau epuizati de la prea multa munca.

Mai mult, s-a aflat faptul ca familia ar fi vrut sa achizitioneze o masina care costa cel putin 3000 de euro, iar pe langa asta un alt barbat povesteste ca sotul doamnei ar fi furat biciclete.

Parerea mea e ca astia mint pentru bani, se vede clar ca in profilul de Facebook al mamei scrie ca lucreaza la Draxlmaier. Cum poti lucra 8 ore la Draxlmaier, plus naveta si alte 13 ore la kinder?”, se intreaba Dan, un tanar din Carei.

Si un reporter al televiziunii Digi 24 a stat de vorba cu femeia din Satu Mare. Aceasta le-a marturisit jurnalistilor ca raspunsurile i-au fost trunchiate de cei de la The Sun si ca ea asambleaza jucariile din ouale Kinder pentru a castiga bani in plus, nu pentru a supravietui.

Ramane de vazut daca materialul realizat de cei de la The Sun este real sau doar o manipulare grosolana. Nu este prima oara cand tara noastra este supusa unor astfel de jigniri din partea tabloidelor britanice. Acum cateva luni Sky News a realizat un material care s-a incheiat cu o ancheta din partea DIICOT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.