Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis luni o atentionare Cod galben de ploi insemnate cantitativ valabila in 13 judete pana marti la pranz, dar si o informare de ploi, vant puternic si ninsori valabila pentru arii extinse in sudul, centrul si estul tarii, care va intra in vigoare luni seara.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 8 noiembrie, ora 02:00 — 08 noiembrie, ora 14:00, in sudul Banatului, vestul si nordul Olteniei si in nordul Munteniei, precum si in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40 — 50 l/mp.

Judetele aflate sub Cod galben sunt Dolj, Mehedinti, Gorj, Caras Severin, Valcea, Arges, Brasov, Prahova, Alba, Hunedoara, Arges, Sibiu si Covasna.

ANM precizeaza ca ploile vor continua si in urmatoarele zile, iar temperaturile vor scadea accentuat in toate regiunile, astfel ca in zilele de 9 si 10 noiembrie vremea va deveni rece pentru aceasta perioada din an.

De asemenea, in intervalul 7 noiembrie, ora 22:00 — 8 noiembrie, ora 20:00, se vor semnala ploi moderate cantitativ, intensificari ale vantului si ninsori in zona montana inalta. Va ploua pe arii extinse in sudul, centrul si estul tarii, unde cantitatile de apa vor depasi local 15 — 20 de l/mp si izolat 30 l/mp. Ploile vor avea si caracter de aversa si pe suprafete restranse se vor semnala descarcari electrice. La munte, la altitudini mari, indeosebi in nordul Carpatilor Orientali, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

Potrivit meteorologilor, vantul se va intensifica mai ales in regiunile sudice si sud-estice, cu viteze de 55...60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depasi temporar 70...80 km/h, informeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.