Inainte, problemele acute cu articulatiile erau intalnite la persoanele in varsta, insa in zilele noastre, chirurgii ortopezi le observa si la persoanele tinere, de 40 sau 50 de ani. Cel mai probabil, cresterea numarului persoanelor tinere care au probleme cu articulatiile este cauzat si de dorinta acestora de a ramane active pe masura ce inainteaza in varsta.

Alergati si doar alergati

Calin Moucha, chirurg la The Mount Sinai Hospital din New York, spune ca multi dintre pacientii care au nevoie de artroplastie sunt sanatosi din punct de vedere cardiovascular, dar nu si in ceea ce priveste sanatatea fizica. Daca participati doar la maratoane sau triatloane, s-ar putea sa aveti dezechilibre atunci cand vine vorba de forta musculara si de flexibilitate. Acest lucru, asociat cu traume repetitive petrecute de-a lungul timpului, ar putea duce la artrita, spune doctorul.

Nu va controlati greutatea

Atunci cand alergati, articulatiile genunchiului transporta de la 7 pana la 9 ori greutatea corpului, potrivit lui Moucha. Chiar daca organismul poate suporta asta, este important sa va contorizati greutatea.

Sariti peste incalzire

Cheia pentru sanatatea articulatiilor este sa avem un echilibru bun intre rezistenta si flexibilitate.

Cititi continuarea pe HotNews.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.