Cativa participanti la marsul "Lupta pentru Basarabia” organizat de Platforma Unionista "Actiunea 2012" au fost retinuti, sambata, in Piata Victoriei, dupa ce unii dintre manifestanti au incercat sa forteze cordonul de jandarmi.

Cele cateva mii de manifestanti au pornit de la Piata Unirii, pe traseul Piata Universitatii - Piata Victoriei, urmand sa revina in Piata Universitatii.

Incidentele au izbucnit in momentul in care participantii la mars au vrut sa intre pe Calea Victoriei.

Nemultumiti ca nu sunt lasati ca isi continue marsul, unii dintre protestatari s-au imbancit cu jandarmii, iar unii dintre acestia au fost ridicati de fortele de ordine, care i-au laut de maini si de picioare si i-au dus la masinile Jandarmeriei pentru a fi legitimati.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarata pentru News.ro ca manifestantii au fost opriti de jandarmi sa intre pe Calea Victoriei pentru ca nu aveau autorizatie sa mearga pe acel traseu pana in Piata Universitatii. El a precizat ca reprezentantii Jandarmeriri au discutat cu organizatorii marsului sa respecte traseul din autorizatia de protest.

Printre ei sunt multi tineri, dar si varstnici, unii dintre ei imbracati in costume nationale si purtand drapele tricolore. Pe tot traseul ei au scandat "Basarabia e Romania" si "Chisinau si Bucuresti, doua inimi romanesti". La mars se afla si vicepresedintele USR Clotilde Armand.

La marsul organizat de Platforma unionista Actiunea 2012 participa peste 2.000 de persoane din Chisinau, Cluj, Timisoara, Craiova, Brasov, Bacau, Iasi, Vaslui, Galati, Targoviste si Constanta.

Participantii la mars cer masuri imediate pentru unirea Romaniei cu Republica Moldova, infiintarea unui minister al Reunificarii si adoptarea in Parlament a unei declaratii de unire, scrie News.ro.

"Avem nevoie de actiuni ferme din partea clasei politice din Romania in relatia cu Republica Moldova. Avem nevoie ca politicienii sa asculte mesajul romanilor de peste Prut. Cel mai bun proiect de tara pe care il poate avea Romania, dupa aderarea la NATO si integrarea europeana, este Unirea. Ne-am saturat de tergiversari si ignoranta. Vrem fapte, mai ales ca anul 2018 ne bate la usa”, a declarat George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Citeste si:
Protest AUR în Piața Universității din Capitală. Românii...
Protest AUR în Piața...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.