Fostul presedinte, Traian Basescu, a lansat un atac dur la adresa celor care si-au plagiat teza de doctorat, acestia fiind descrisi ca impostori ce au furat munca intelectuala a altora, scrie evz.ro.

Fostul presedinte a pus si problema modului in care sunt verificate tezele, noteaza b1.ro.

"Fratia PSD – PNL in apararea doctorilor impostori sau Romania pare a nu avea nicio sansa!

O armata de impostori, politicieni si generali si-au pavoazat CV-ul cu titlul de DOCTOR, furand, pur si simplu, munca intelectuala a altora, cu teze de doctorat copiate si fara valoare.

Cei mai multi dintre doctorii impostori nici macar nu stiu continutul lucrarilor, pentru ca de copierea textelor s-au ocupat tot soiul de secretare si consilieri ai impostorilor.

Aceasta armata de impostori a devenit, in mod nedrept pentru cei care si-au facut cinstit doctoratul in zile si nopti de studiu si cercetare, oglinda titlului de doctor, imaginea hada a invatamantului superior romanesc.

Cu toate acestea, Comisia de Invatamant din Senat, condusa de Napraznica Ecaterina Andronescu si formata din fratia PSD-PNL, a decis, in unanimitate, sa protejeze furtul intelectual si impostura politicienilor si a generalilor, modificand procedura de evaluare a lucrarilor de doctorat.
Astfel, universitatile care au patronat furtul intelectual vor fi acelea care vor evalua lucrarile de doctorat suspectate de plagiat.
Adica hotul se va controla singur in buzunare.

Sunt convins ca Laura Codruta Kovesi va declansa o ancheta sa afle cine a facut traficul de influenta pentru modificarea legii", a scris Basescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.