Ministerul Transporturilor a achizitionat 360 de computere de la firma romaneasca de IT Pragma Computers, pentru care va plati 893.815 de lei (200.898 euro), cu TVA inclus, astfel ca pretul unei bucati ajunge la 2.483 lei, potrivit unui anunt publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Pragma Computers a mai castigat, in acest an si anul trecut, mai multe contracte cu Ministerul Apararii, Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Politiei Romane, Curtea de Conturi, Complexul Energetic Oltenia (CEO) si Transelectrica, potrivit anunturilor postate pe SEAP.

Ministerul Transporturilor avea nevoie de acest contract pentru ca cele mai multe computerea erau depasite, potrivit raspunsului transmis de catre reprezentantii ministerului la solicitarea News.ro.

”S-au achizitionat aceste computere, deoarece 95% dintre computerele de birou din dotarea Ministerului Transporturilor au durata de viata depasita, au o configuratie hardware ce nu permite instalarea de softuri noi, majoritatea lor nu permit instalarea decat a Windows XP”, se arata in raspunsul ministerului.

Computerele achizitionate sunt Lenovo ThinkCentre M800, cu procesor Intel i5, cu 4GB memorie RAM, hard disk de 500 GB si monitor de 21,5 inch.

Un astfel de computer costa in jur de 3.300 de lei in magazinele online, fara monitor, potrivit verificarilor efectuate de News.ro.

La aceasta licitatie ministerul a primit 20 de oferte, dintre care a acceptat 18.

Pragma Computers a inregistrat anul trecut venituri totale de 20,86 milioane lei (4,64 milioane euro), potrivit datelor Ministerului Finantelor. La finele anului trecut, firma avea 11 angajati si datorii de 1,23 milioane lei (273.000 euro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.