Social 15 August 2016 12:15
Prezent la festivitatile de Ziua Marinei, organizate la Constanta, presedintele Klaus Iohanni a transmis un mesaj prin care a subliniat rolul Romaniei in regiunea Marii Negre si obiectivele strategice urmarite.

”Prin particularitatile sale, ca punte intre Europa si Asia, ca punct strategic, Marea Neagra a fost intotdeauna un punct fierbinte. Anexarea Crimeei de catre Rusia, a tensionat din nou. Evolutiile din aceasta zona au efecte dincolo de granitele ei.

Atunci cand am vorbit in Strategia Nationala de Aparare despre o Romanie puternica in Europa si in lume. Ca parte a regiunii Marii Negre, Romania este un pilon de stabilitate. Este un avantaj foarte important si trebuie sa folosim aceste oportunitati pentru a ne intari pozitia in NATO. Tara noastra are potentialul de a deveni un actor regional important.

Prin noua structura consolidata, aliatii NATO sunt aparati impotriva oricaror amenintari, inclusiv pe cele de pe rutele maritime”, a declarat Klaus Iohannis, citat de stiripesurse.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.