Social 21 Iulie 2016 11:45
Politistii de la Directia de Investigarea Criminalitatii Economice au deschis o ancheta pe numele medicului Diana Lilia Brandabur de la Sectia Exterioara de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, care ar fi emis 136 de retete falsificate in baza carora ar fi creat un prejudiciu de 124.000 de lei.

Potrivit Politiei Romane, unii dintre pacientii ale caror nume apareau pe retetele compensate integral murisera cu 10 ani inainte de emiterea acestor prescriptii. Altii nu sufereau de afectiuni psihiatrice si nici macar nu erau in evidenta medicului.

Prescriptiile respective au fost date unor farmacisti din Constanta care solicitau decontarea la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Cele 136 de retete falsificate ar fi fost emise intre 2008 si 2012 si au creat un prejudiciu de 124.000 de lei.

Medicul Diana Lilia Brandabur, psihiatru la Sectia Exterioara de Psihiatrie din Palazu Mare a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta este cercetata pentru inselaciune, abuz in serviciu, luare de mita si dare de mita, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual si uz de fals, mai arata Politia Romana. Fata de ea s-a dispus cercetarea sub control judiciar si i s-a interzis sa practice medicina intr-un spital de stat. In plus, anchetatorii au pus sub sechestru doua imobile si conturile bancare ale suspectei, relateaza NEWS.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.