Social 12 Iulie 2016 09:00
Iata ce indica datele unui studiu al universitatilor Swansea si Milano publicat de Daily Mail.

Rezultatele studiului realizat pe 500 de respondenti cu varstele cuprinse intre 18 si 101 ani au aratat ca dependentii de internet au cu 30% mai multe sanse de a lua gripa comparativ cu persoanele care nu au o astfel de dependenta, dar si ca utilizatorii putin dependenti de internet sufera de stres daca nu sunt online si de relaxare cand reusesc sa navigheze. Din pacate, acesta alternanta dauneaza hormonilor implicati in sistemul imunitar al oamenilor. De exemplu, s-au constatat fluctuatii ale nivelului de cortizol, scrie descopera.ro.

”Am descoperit ca impactul Internetului asupra sanatatii oamenilor era independent de un cumul de alti factori, precum depresia, lipsa somnului sau singuratatea, factori asociati de obicei cu un consum intens de Internet si, de asemenea, cu o sanatate precara”, a declarat pentru Daily Mail profesorul Phil Reed de la Universitatea Swansea.

Sexul respondentilor nu influenteaza nivelul dependentei de Internet, iar, in medie, timpul petrecut online de acesti utilizatori este de sase ore zilnic, relateaza Business Magazin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.