Daca mancarea pregatita in oale de aluminiu nu este daunatoare pentru organism, particulele de aluminiu care raman pe mancare atunci cand gatim cu folie, sunt foarte periculose pentru sanatate.
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a stabilit ca ingestia a 40mg per kilogram din greutatea persoanei pe zi este o cantitate sigura, insa cercetatorii au descoperit un nivel periculos de mare de aluminiu in produsele alimentare dupa ce au fost preparate, reincalzite si chiar care s-a racit pe o folie de aluminiu. Este alaramant, intrucat atunci cand aluminiul se acumuleaza in organism, aceasta poate duce la aparitia osteoporozei sau a Alzheiemrului, scrie saveourbones.com.
Aluminiul poate afecta si persoanele cu disfunctie renala, reducand totodata rata de crestere a celulelor din creier, relateaza descopera.ro.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Femeia care rescrie felul în care copiii învață să vorbească
Sursa: start-up.ro
-
Răzvan Ghenu, Arggo: Ne confruntăm cu din ce în ce mai multe atacuri cibernetice
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 29 aprilie - 5 mai
Sursa: garbo.ro
-
UniCredit va oferi carduri adaptate pentru nevăzători
Sursa: futurebanking.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 26 aprilie 2024?
Sursa: kudika.ro
-
Ce măsuri au luat cele mai importante zone turistice din Italia pentru a...
Sursa: wall-street.ro