Social 17 Iunie 2016 12:45
Meteorologii au emis o atentionare cod galben de vijelii pentru mai multe judete din Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si nordul Moldovei, valabila de vineri dupa-amiaza pana sambata dimineata.

De vineri, de la ora 16.00, pana sambata, la ora 9.00, instabilitatea atmosferica va fi deosebit de accentuata in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in nordul Moldovei, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), informeaza News.ro.

Judetele vizate de codul galben sunt: Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Cluj, Caras-Severin, Hunedoara, Maramures, Mures, Salaj, Satu Mare, Suceava si Timis.

Vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari de vant cu aspect de vijelie, va cadea grindina, iar aversele vor fi izolat importante cantitativ (peste 20-30 l/mp).

Meteorologii precizeaza ca in cea mai mare parte a tarii vremea va fi caniculara, cu maxime cuprinse intre 35 si 37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge frecvent si local va depasi pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si podis.

In noaptea de vineri spre sambata, temperaturile minime vor fi, in general, peste 20 de grade, caracterizand o noapte tropicala.

ANM mai mentioneaza ca precipitatiile prognozate in Romania pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar in concentratii reduse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.