"Aceste rezultate lasa sa se creada ca un consum de bauturi foarte calde este o cauza probabila a cancerului de esofag si ca temperatura, mai degraba decat bauturile in sine, pare sa fie cauza", a afirmat Christopher Wild, directorul Centrului international de cercetari asupra cancerului (CIRC/IARC).
Bauturile foarte calde sunt cele consumate la temperaturi de 65 grade Celsius sau mai mult, potrivit CIRC.
Studii efectuate in China, Iran, Turcia si in tarile Americii de Sud, unde ceaiul sau mate sunt consumate traditional foarte fierbite (circa 70 grade C), au aratat ca riscul cancerului de esofag creste odata cu temperatura la care bautura este consumata, relateaza hotnews.ro.
"Temperaturile normale pentru cafea si ceai in tarile europene si in America de Nord sunt sub acest nivel. Cafeaua si ceaiul sunt consumate sub 60 de grade", explica Dr Dana Loomis, epidemiolog la CIRC.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 29 aprilie - 5 mai
Sursa: garbo.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
A scăzut încrederea în economie
Sursa: futurebanking.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
GALERIE FOTO | Cel mai puternic Porsche din istorie a fost lansat în România....
Sursa: wall-street.ro