Social 14 Iunie 2016 14:45
Izolarea poate parea pentru un moment o ideee buna, insa trebuie sa stiti ca singuratatea are efecte extrem de negative asupra satarii de sanatate.

Infarctul si accidentul vascular cerebral (AVC) sunt favorizate de factori de risc cunoscuti ca hipertensiunea, fumatul, abuzul de alcool, sedentarism si excesul de colesterol. O echipa de cercetatori britanici ai Universitatii York adauga pe aceasta lista de mai sus si un nou factor, singuratatea.

Oamenii de stiinta au studiat un numar de aproximativ 200.000 de persoane, intervievate in studii anterioare, desfasurate pe o perioada variabila, care in unele cazuri s-a intins pe 20 de ani. In cazul accidentelor cardiovasculare si al AVC-ului s-a dovedit ca singuratatea, care presupune relatii sociale putine, expune subiectul la un risc de pana la 30% mai ridicat de a suferi de una dintre aceste probleme.

Izolarea joaca un rol cheie in vulnerabilitatea organismului, iar singuratatea trebuie considerata un factor de risc independent, sustin cercetatorii, potrivit Agerpres, care citeaza passionsante.be.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.