Social 13 Iunie 2016 14:30
Inalta Curte a confirmat, luni, redeschiderea dosarului Revolutiei. Decizia vine dupa ce, in urma cu doua luni, procurorul general adjunct Bogdan Licu a decis infirmarea ordonantei prin care dosarul fusese clasat de procurorii militari.

Procurorul Bogdan Licu a hotarat sa ceara instantei redeschiderea dosarului argumentand ca solutia de clasare data anul trecut a fost "netemeinica si nelegala".

Pe 14 octombrie 2015, Parchetul Militar a anuntat ca a decis sa claseze dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul a 709 persoane, ranirea a 1.855 de persoane prin impuscare, ranirea a 343 de persoane in alte imprejurari si retinerea a 924 de persoane, relateaza ziare.com.

Decizia a fost atacata ulterior la Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre Asociatia 21 Decembrie si de peste 100 de victime si urmasi ai celor decedati in decembrie 1989, iar procurorul general adjunct Bogdan Licu a anuntat la inceputul lunii aprilie ca va cere instantei infirmarea ordonantei de clasare si redeschiderea dosarului.

Bogdan Licu a subliniat in mai multe randuri ca in acest dosar "nu a intervenit prescriptia legala", faptele in cauza fiind "imprescriptibile".

"Urmeaza ca in cauza sa se efectueze cercetari in ceea ce priveste infractiunea de genocid si infractiuni contra umanitatii", a mai anuntat Bogdan Licu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.