Ludovic Orban a ajuns, luni dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat ca a cerut unui om de afaceri bani pentru campania electorala.

"Nu m-am razgandit. Eu am zis ca voi colabora cu organele de ancheta si ca voi contribui la aflarea adevarului", a declarat fostul candidat PNL la Primaria Capitalei la intrarea in sediul DNA.

Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar de DNA fiind acuzat ca a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorala din vara anului 2016. “La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti”, au sustinut procurorii DNA intr-un comunicat de presa.

Banii ar fi fost ceruti pentru a fi remisi catre doua posturi de televiziune, "cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani", mai arata DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat sa ii dea suma ceruta lui Ludovic Orban "in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri".

Cand DNA l-a instiintat ca este cercetat sub control judiciar, Ludovic Orban s-a retras din cursa pentru Primaria Generala a Capitalei si a demisionat din functiile de conducere pe care le detinea la nivelul Camerei Deputatilor si PNL, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.