Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Cluj au destructurat, in noaptea de joi spre vineri, o retea ilegala de sacrificare si comercializare a animalelor, iar o cantitate de peste 200 de kg de carne urmeaza sa fie distrusa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca introducerea in consum public, fara expertiza sanitar veterinara si fara un control sanitar veterinar al carnii, poate pune in pericol sanatatea publica.

”DSVSA Cluj a destructurat in urma unei actiuni care a avut loc in noaptea de joi spre vineri o retea ilegala de sacrificare si comercializare a animalelor. Este vorba de o situatie in care s-au sacrificat ilegal doua ovine si o bovina adulta, iar carnea de bovina urma sa fie folosita in consum public. Sacrificarea, transarea, manipularea si alte operatiuni au avut loc in conditii neigienice. Grav este ca introducerea in consum public, fara expertiza sanitar veterinara si fara un control sanitar veterinar al carnii, poate pune in pericol sanatatea publica. Suntem in curs de analizare a situatiei si urmeaza sa stabilim sanctiunile care se impun in acest caz, in functie de gravitatea faptei”, a spus Oleleu.

Potrivit acestuia, animalele erau sacrificate intr-o gospodarie a unui cetatean din satul Sanicoara de unde au fost, ulterior, transportate in Cluj-Napoca, unde a avut loc operatiunea de transare, dezosare iar, ulterior, carnea urma sa fie livrata unei unitati unde era programata o masa extinsa, organizata pentru 200 de persoane.

”Peste 200 de kg de carne descoperita in urma actiunii a fost retinuta si va fi distrusa. Persoanele implicate in acest caz au fost audiate de Politie si de DSVSA. Noi urmarim aceasta retea de circa trei luni”, a mai spus seful DSVSA Cluj.

Actiunea inspectorilor DSVSA Cluj s-a desfasurat in colaborare cu IPJ Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.