Social 9 Aprilie 2016 17:15
Politistii de la Sectia 10 din Capitala au deschis, sambata, un dosar de incitare la ura sau discriminare dupa ce, noaptea trecuta, pe cortul amplasat in Piata Universitatii, unde se sarbatoreste Ziua Romilor, au fost scrise mesaje rasiste.

"Avand in vedere cele petrecute pe parcursul noptii la cortul amplasat in zona Pietii Universitatii, unde se sarbatoreste Ziua Romilor, DGPMB prin Sectia 10 Politie s-a autosesizat si efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de incitarea la ura sau discriminare", au anuntat reprezentantii Politiei Capitalei, precizand si ca au fost contactati de reprezentantii organizatorilor, pentru a depune plangere. Potrivit acestora, "urmeaza a se stabili si activitatile pe care le-a depus firma de paza angajata de organizatori".

Pe cortul amplasat in Piata Universitatii din Capitala, cu ocazia Zilei Romilor, au fost scrise, vineri noaptea, mai multe mesaje denigratoare, au semnalat si reprezentantii Politiei. Mai multi demnitari, ministri si secretari de stat, printre care si Ministrul Justitiei, si-au aratat indignarea fata de mesajele rasiste inscrise pe cortul unde se sustineau evenimente de Ziua Internationala a Romilor, sarbatorita pe 8 Aprilie. Potrivit unor surse guvernamentale, Politia ar avea date ca acestea au fost scrise de un grup de aproximativ zece persoane, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.