Social 30 Martie 2016 17:38
Senatorii din Comisia juridica au dat raport favorabil unui proiect de lege potrivit caruia vor fi confiscate mijloacele cu care se efectueaza transportul ilegal de material lemnos.

Proiectul prevedea ca, pe langa masa lemnoasa transportata fraudulos, va fi confiscat si ansamblul auto cu care se efectua transportul. Senatorii din Comisia juridica au admis un amendament prin care ansamblu auto este inlocuit de mijlocul de transport, pentru a include si carutele in prevederile legale, informeaza MEDIAFAX.

''Nu este vorba strict de acoperirea prejudiciului, ci si de descurajarea acestor activitati ilegale prin punerea in imposibilitate sau in dificultate a operatorului care urmeaza sa transporte material lemnos pentru care nu exista documentatia necesara sau pentru cei care datele din documentatia de insotire difera fata de cele constatate in mod real'', se arata in expunerea de motive a proiectului legislativ.

Initiatorii, un grup de parlamentari de la PSD, UNPR si independenti, au sustinut, potrivit documentului, ca agentii care constatau ilegalitatea unor transporturi aplicau diferit legea 171/2010, unii confiscand si mijloacele auto, altii doar masa lemnoasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.