Social 28 Martie 2016 12:52
Premierul Dacian Ciolos, ministrul Muncii si cel al Finantelor, discutii pe Legea salarizarii.

Premierul Dacian Ciolos s-a intalnit, luni dimineata, cu ministrul Muncii, Ana Costea, si ministrul Finantelor, Anca Dragu, pentru a discuta despre proiectul Legii salarizarii unitare, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit grilei de salarizare, un profesor debutant din invatamintul preuniversitar va cistiga lunar intre 2.080 si 2.590 lei, iar un profesor de liceu, gradul I, cu peste 40 de ani vechime va incasa intre 4.953 lei si 6.167 lei pe luna. Un medic stagiar in unitati sanitare va avea salariul cuprins intre 2.704 lei si 3.607 lei pe luna. Aceasta este insa una dintre cele patru variante de proiect a legii salarizarii unitare discutate anul trecut. Abia astazi vom sti de la care dintre ele vor porni negocierile cu sindicatele

"Premierul s-a intalnit cu ministrul Finantelor si ministrul Muncii pentru a discuta pe marginea proiectului Legii salarizarii unitare".

Seful Executivului a afirmat duminica, la Pro Tv, ca in zilele urmatoare Legea salarizarii va fi finalizata iar proiectul acesteia va fi pus in dezbatere publica, relateaza MEDIAFAX.

"Ceea ce facem acum si sper eu ca saptamana viitoare sa fim in masura sa punem in dezbatere publica un prim proiect de lege a salarizarii unitare. Vedem acum marjele de crestere a bugetului salarizarii pe care il avem pe urmatorii patru ani si cu acele marje obiectivul este sa ducem salariile mai mici si dezechilibrele salariilor mai mici in sus. Salariile care deja sunt mari in unele ministere nu le vom putea creste", a declarat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.