Social 23 Martie 2016 11:24
Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei ca Oficiul pentru Analiza Amenintarii (OCAM) a decis, in premiera, ridicarea nivelului de alerta terorista la nivel maxim pe intreg teritoriul belgian.

Potrivit unui comunicat remis miercuri MEDIAFAX de catre MAE, OCAM a decis, in premiera, ridicarea nivelului de alerta terorista la nivel maxim (4/4 - „amenintare serioasa si iminenta”) pe intreg teritoriul belgian.

De asemenea, OCAM a anuntat si o intarire a dispozitivului militar din Bruxelles si a controalelor la frontiere. Totodata, a fost dispusa intarirea pazei tuturor aeroporturilor, garilor, centralelor nucleare si a portului maritim din Anvers.

Aeroportul Zaventem ramane inchis, iar circulatia feroviara in / dinspre capitala Bruxelles va fi reluata treptat. Centrele comerciale sunt deschise, iar activitatea cotidiana revine, treptat, la normalitate.

Totodata, a fost creata o linie telefonica de urgenta, cu numar de apelare 1771 de pe teritoriul belgian. Pentru apelurile din afara Belgiei, a fost anuntat numarul de telefon de urgenta +32 78 15 1771.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.