Social 11 Martie 2016 11:37
Parintii au depus peste 485 de cereri de inscriere in clasa I, pentru copiii care nu au urmat clasa pregatitoare, mai putin fata de anul scolar anterior cand au fost depuse 2.901, potrivit datelor comunicate, joi, de Ministerul Educatiei.

In total, pana acum, au fost depuse 486 de cereri de inscriere in clasa I, pentru copiii care nu au urmat clasa pregatitoare si pe care parintii vor sa-i inscrie direct in clasa I, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei, remis agentiei MEDIAFAX.

Cele mai multe cereri de aprobare au fost inregistrate in judetele Caras-Severin (38), Dolj (29) si Bacau (27), iar cele mai putine in judetele Braila, Olt si Satu Mare (cate 2), respectiv Tulcea (1). In judetul Sibiu nu a fost depusa nicio cerere.

In urma analizei solicitarilor, Ministerul Educatiei a transmis inspectoratelor scolare, in cursul zilei de joi, aprobarile necesare efectuarii inscrierilor.

Inscrierea efectiva a copiilor la scolile pentru care au optat se va face de catre parinti la unitatile de invatamant. Potrivit metodologiei privind inscrierea in clasa I a copiilor care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2016, in situatia in care, intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor depuse de parinti este mai mare decat numarul locurilor disponibile, inscrierea in clasa I se va face in perioada 11 - 16 martie 2016.

Inscrierea se va face conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile, avand prioritate criteriul apartenentei la circumscriptia scolara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.