Directorul Sucursalei Targu Mures a Romgaz si alte trei persoane din conducerea institutiei au fost retinuti de DNA, fiind acuzati ca, invocand presupuse emanatii de gaze, au decis ca o lucrare ce trebuia facuta de o asociere din care facea parte si Primaria sa fie realizata din bugetul societatii.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Targu Mures au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de miercuri, a directorului Sucursalei Targu Mures a SNGN Romgaz, Avram Pantelimon, a directorului tehnic al sucursalei, Ioan Stefan, a sefului Sectiei de Productie din SNGN Romgaz-Sucursala Targu Mures, Emil Valentin Mincan, si a sefului Serviciului Proiectare al Sucursalei Targu Mures a SNGN Romgaz, Ioan Tiberiu Olaru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ei sunt acuzati de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii sustin ca, in primavara anului 2014, Avram Pantelimon, alaturi de Emil Valentin Mincan, Ioan Stefan si Ioan Tiberiu Olaru, invocand existenta unor presupuse defecte si emanatii de gaze, au decis ca o lucrare de deviere a unor conducte de aductiune de la trei sonde - ce trebuia executata de catre o asociere din care facea parte si Primaria Targu Mures, in conditiile construirii unui cartier de locuinte in oras - sa fie realizata din bugetul propriu al societatii nationale.

"Acest lucru a fost posibil prin incalcarea, de catre cei patru inculpati, a normelor legale privind disciplina financiara si in constructii, a legislatiei specifice din domeniul gazelor naturale si mai mult, fara sa existe o justificare tehnico-economica", arata procurorii DNA.

Prin inregistrarea cheltuielilor nejustificate in contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Targu Mures s-a produs societatii un prejudiciu de 146.637 de lei, concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit in favoarea Asocierii care trebuia sa execute lucrarea respectiva.

Joi, cei patru vor fi prezentati Tribunalului Mures cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate de la Serviciul Roman de Informatii si de la Gruparea Mobila de Jandarmi Targu Mures.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.