Un cetatean belgian a fost inculpat, vineri, de autoritatile federale, in cazul atentatelor de la Paris din noiembrie, la doua zile de la retinerea sa, informeaza publicatia Le Figaro.

Zakaria J., cetatean belgian in varsta de 30 de ani, a fost inculpat vineri pentru "asasinate teroriste si pentru participarea la activitatile unei grupari teroriste" in cadrul anchetei in care sunt investigate atentatele teroriste de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti, a precizat Parchetul federal belgian.

"Zakaria J., nascut in 1986, de nationalitate belgiana, care a fost retinut pe 20 ianuarie (miercuri) intr-un raid efectuat in Molebeek, a fost plasat sub arest (preventiv) de comisia judiciara", a anuntat Parchetul federal belgian. Este a unsprezecea persoana inculpata in Belgia in cazul atentatelor teroriste de la Paris din noiembrie. Tot vineri, un tribunal belgian l-a eliberat din custodia autoritatilor pe Ayoub Bazarouj, in varsta de 22, acuzat de implicare in atentatele din noiembrie, din cauza ca procurorii nu aveau probe insuficiente impotriva acestuia, potrivit avocatului sau.

El a fost retinut in urma unei perchezitii la locuinta sa in data de 30 decembrie si inculpat a doua zi pentru comiterea de crime teroriste si implicare intr-o organizatie terorista. Procurorii federali au confirmat eliberarea acestuia, dar nu au renuntat la acuzatiile impotriva lui Bazarouj.

Un alt barbat, Mustafa E., de origine marocana, retinut in Belgia joi a fost eliberat in cursul zilei de vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.