Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de joi, sa prelungeasca licentele audiovizuale ale studiourilor teritoriale ale Televiziunii Romane din Craiova, Cluj, Timisoara si Iasi, cu noua ani.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a solicitat CNA prelungirea celor patru licente audiovizuale prin satelit, in conditiile in care acestea urmau sa expire pe 1 februarie.

Mircea Neacsa, coordonator cu atributii de director al Departamentului TVR 3 - Secretariat Studiouri Teritoriale, a declarat in sedinta CNA ca cele patru studiouri teritoriale pentru care este solicitata prelungirea licentelor audiovizuale se inscriu in linia generala a SRTv.
Acesta a mai spus ca proiectia de dezvoltare a acestor studiouri teritoriale vizeaza informarea regionala si cresterea accentului pus regionalizare. "Mergem pe aceeasi linie in privinta minoritatilor nationale si incercam sa dezvoltam mai mult vizibilitatea comunitatii romanesti din jurul granitei", a mai spus Mircea Neacsa, precizand ca dorinta fiecarui studio teritorial in parte este sa isi sporeasca spatiul de emisie regionala. "In prezent, exista o interconectare intre studiourile teritoriale si TVR 3", a mai spus Mircea Neacsa.

In urma discutiilor, CNA a aprobat prelungirea, cu noua ani, a licentelor prin satelit ale studiourilor teritoriale ale TVR din Craiova, Cluj, Timisoara si Iasi. Decizia a fost luata cu unanimitatea voturilor membrilor prezenti la sedinta de joi (Florin Gabrea, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).

Pe langa cele patru studiouri teritoriale pentru care CNA a prelungit, joi, licentele, Televiziunea Romana mai detine un studio teritorial, la Targu-Mures.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.