Dosarul in care deputatul PNL Mihai Dontu este cercetat pentru ca a accidentat mortal un barbat pe o trecere de pietoni din municipiul Brasov va fi instrumentat de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa ce Parchetul Judecatoriei Brasov si-a declinat competenta in acest caz.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului Judecatoriei Brasov, procurorul Alina Comanita, dosarul de ucidere din culpa deschis pe numele deputatului liberal Mihai Dontu care a accidentat mortal un barbat pe o trecere de pietoni a fost trimis spre instrumentare Parchetului instantei supreme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Parchetul Judecatoriei Brasov si-a declinat competenta in acest caz, avand in vedere calitatea de deputat a inculpatului.

Deputatul Mihai Dontu, in varsta de 42 de ani, a accidentat mortal, luni seara, un barbat de 60 de ani care traversa pe o trecere de pietoni din municipiul Brasov. Deputatul conducea un autoturism BMW imprumutat, masina sa fiind in service.

La locul accidentului a ajuns un echipaj SMURD, care a incercat sa-l resusciteze pe barbatul accidentat, insa fara rezultat. Victima lucra ca paznic la o firma de pe Calea Bucuresti, unde a avut loc si accidentul.

Dontu a declarat anchetatorilor ca nu l-a vazut pe pieton din cauza ninsorii si a intunericului. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Brasov, comisar sef Liviu Naghi, soferului i-au fost prelevate probe biologice pentru a se stabili daca a consumat bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan, insa rezultatele nu au fost deocamdata facute publice.

Liberalul Mihai Dontu a fost consilier judetean in perioada 2000-2008, iar din 2008 este deputat, membru in Comisia Buget-Finante Banci. Mihai Dontu este casatorit cu Adriana Dontu, fost prefect si subprefect al judetului Brasov, in perioada 2004-2008, si care a condus apoi, pana anul trecut, Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.