Locuintele din Drumul Taberei si Militari care, din Ajunul Anului Nou, n-au mai primit caldura si apa calda la parametrii normali, din cauza unei avarii, vor primi de miercuri agent termic la valorile obisnuite, au precizat reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Anuntul a fost facut in urma intalnirii care a avut loc, marti seara, la Ministerul Energiei, intre ministrul Victor Grigorescu, primarul interimar al Capitalei Razvan Sava, reprezentantii RADET si ELCEN.

Razvan Sava a anuntat ca, incepand din noaptea de marti spre miercuri, vor fi incalzite gradual locuintele afectate, astfel incat, miercuri dimineata, se va atinge nivelul de confort termic obisnuit.

Reprezentantii Primariei au precizat ca se cauta o modalitate ca bucurestenii afectati de scaderea temperaturilor in locuinte in urma avariei, in perioada 31 decembrie - 6 ianuarie, sa aiba facturile la intretinere reduse corespunzator.

Ministrul Victor Grigorescu a spus ca RADET si la ELCEN trebuie sa colaboreze pentru furnizarea agentului termic in perioada sezonului rece, avand inclusiv sedinte comune zilnic, scrie MEDIAFAX.

RADET a anuntat luni ca furnizarea incalzirii si apei calde in mai multe blocuri din Drumul Taberei si Militari s-a facut cu dificultate, din cauza parametrilor scazuti ai agentului termic livrat de ELCEN.

In schimb, ELCEN a sustinut, marti, ca furnizarea de caldura si apa calda sub parametri normali in cartierele Drumul Taberei si Militari a fost cauzata de o avarie la CTE Bucuresti Vest, dar a pus la dispozitia RADET capacitati suplimentare de productie, care au ramas insa neutilizate.

ELCEN, controlat de stat, prin Ministerul Energiei, este producatorul si furnizorul de agent termic pentru RADET, responsabila de distributie la nivelul Capitalei si aflata in subordinea PMB. ELCEN are de recuperat de la RADET aproape un miliard de euro, din care 650 milioane euro reprezinta debitul principal (pentru marfa livrata), iar restul sunt penalitati.

Citeste si:
Pensiile speciale, tranșate de Banca Mondială. Polițiștii și...
Pensiile speciale, tranșate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.