Traficul prin Vama Albita a crescut, in ultimele zile, de trei ori fata de o perioada obisnuita din an, avand in vedere ca numerosi cetateni moldoveni vin in Romania pentru a petrecere sarbatorile pe rit vechi, in timp ce altii se intorc la munca, iar studentii in centrele universitare.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera (STPF) Vaslui, numarul celor care au tranzitat Vama Albita in primele patru zile din acest an a fost de aproape 28.000 de persoane, fata de aproximativ 10.000 de persoane care au trecut, intr-o perioada similara, la inceputul lunii decembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aglomeratia de la punctul de trecere a frontierei a dus, implicit, la cresterea timpilor de asteptare, in special pe sensul de intrare in tara, in pofida masurilor luate de autoritatile de frontiera.

Pentru a face fata situatiei, Politia de Frontiera a suplimentat numarul angajatilor, de la 10 la 16 agenti. De asemenea, numarul arterelor de control pe sensul de intrare in tara este suplimentat, atunci cand se impune, de la cinci la opt, prin folosirea portilor de control de pe sensul de iesire din Romania.

"Cresterile valorilor de trafic, in special pe sensul de intrare in tara, au fost cauzate de numarul mare de persoane care vin sa petreaca in Romania sarbatorile de iarna pe rit vechi, cetateni din Republica Moldova care se reintorc la munca in state ale Uniunii Europene, dar si de intoarcerea studentilor din Republica Moldova in marile centre universitare din tara noastra. In Punctul de Trecere a Frontierei Albita, in anumite intervale de timp, media timpilor de asteptare la intrarea in Romania a depasit 60 de minute"
, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Vaslui, Irina Mirica.

Autoritatile de frontiera vasluiene estimeaza ca aglomeratia in Vama Albita se va mentine si in zilele urmatoare, avand in vedere situatiile din anii anteriori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.