Trenurile de calatori circula cu restrictii de viteza si pot ajunge la destinatii cu intarzieri, din cauza zapezii si a temperaturilor scazute, luni dimineata nefiind trenuri anulate pe nicio magistrala.

In urma avertizarilor meteo de ninsoare, vant si temperature scazute, emise de Administratia Nationala de Meteorologie pentru urmatoarele ore, trenurile vor circula conform reglementarilor specifice conditiilor de iarna, fiind posibile modificari sau perturbari in circulatia trenurilor, a anuntat luni dimineata compania CFR Calatori.

Sursa citata a precizat ca la nivelul companiei a fost instituit Comandamentul de Iarna, fiind luate masuri pentru a preveni eventuale perturbari in circulatia feroviara. Astfel, au fost asigurate locomotive Diesel de rezerva, iar materialul rulant a fost pregatit pentru circulatie in conditii de iarna. De asemenea, au fost suplimentate echipele de interventie si personalul necesar pentru deszapezire, iar garniturile de tren sunt verificate suplimentar inainte de plecarea la drum, scrie MEDIAFAX.

Calatorii sunt sfatuiti sa se informeze despre conditiile meteo si sa apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca. Numerele de telefon de la statiile CFR, la care pasagerii pot cere informatii, sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Info Utile/Informatii Telefonice.

Pasagerii care doresc sa renunte la calatorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de ninsori si viscol pentru 10 judete din sud-vestul tarii, valabila pana luni la ora 12.00. Atentionarea vizeaza judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si jumatatea sudica a judetelor Valcea, Arges si Dambovita.

Citeste si:
Vortex polar în Europa. O zonă în care nu a mai nins de 100 de ani,...
Vortex polar în Europa. O...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.