Meteorologii au emis o atentionare de cod galben de ninsori, intensificari ale vantului si temperaturi scazute, pentru 10 judete din sud-estul tarii, valabila de duminica la ora 14.00 pana luni la ora 12.00.

In intervalul mentionat, ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al tarii si vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zapada nou depus va fi de aproximativ 10 cm. In Oltenia si vestul Munteniei vantul va avea intensificari temporare, atingand la rafala 50 - 55 km/h, iar in sudul Banatului 60 - 70 km/h, viscolind zapada, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Atentionarea vizeaza judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si jumatatea sudica a judetelor Valcea, Arges si Dambovita.

Vremea se va mentine geroasa in majoritatea regiunilor, iar in estul Transilvaniei si in nordul si centrul Moldovei, temperatura aerului va cobori local sub -15 grade, scrie MEDIAFAX.

In sudul Dobrogei, precum si in estul si centrul Munteniei, inclusiv municipiul Bucuresti, va ninge slab, indeosebi in noaptea de duminica spre luni, iar vantul va sufla cu 40 - 45 km/h, mai arata ANM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.